Om mig

Yoga- och mindfulness räddade mitt liv från stress och utmattning!

Jag heter Kristin Jennefelt och är yoga-, andnings-, och mindfulnessinstruktör.

Jag är uppväxt mitt på landet med djur och natur omkring mig. Jag förstår det först nu i vuxen ålder att jag alltid på ett eller annat sätt mediterat och funnit kraft och energi i allt vad naturen har att erbjuda. Jag sprang som liten runt och gjorde yogaövningar i trädgården, helt ovetande om att det var just yogaövningar eller asana som det heter på sanskrit. Jag satt ofta på en sten och tittade framför mig i flera timmar. Det kunde vara myror som kröp, en fågel vid vattnet eller löven på träden som jag följde från min sten. Det som jag behövde just den dagen för att rensa tankarna och stilla sinnet. Jag minns även hur jag ställde mig på huvudet i fårhagen varje dag efter småskolan för att det kändes bra. I dag bor jag åter igen, efter att ha testat på stadslivet i ett antal år, med min älskade familj nära naturen.

Jag kom i tidiga tonåren i kontakt med avslappning, främst kroppskanning, och meditation. Jag köpte, på den tiden, ett kassettband med en avslappningsövning på för 50kr av min dåvarande instruktör. Det bandet har följt mig genom livet och ”räddat mig” och fått mig att slappna av många gånger. I dag ligger mitt band som en ”souvenir” hemma i lådan då tekniken ,som ni vet, utvecklats. Jag tar dock fram bandet med jämna mellanrum för att se på det och minnas min resa.

Jag studerade företagsekonomi på företagargymnasiet och visste tidigt i livet att jag önskade starta ett eget företag. Jag har alltid varit en omtänksam person och tyckt om att hjälpa mina medmänniskor. Jag använde mig av avslappningsbandet för att ta mig igenom universitetsstudierna, de höga kraven på mig själv och alla extraarbeten m.m. som jag tog mig för vid sidan av studierna.

Efter gymnasiet gick min resa vidare till London som aupair, sedan ekonomisk examen vid Karlstads Universitet med utbyte i Australien och Österrike. Därefter en lång och trogen anställning hos en och samma arbetsgivare som ekonom.

Mina styrkor är att jag är orädd, social/omtänksam, positiv, har mycket energi och är målmedveten. Den där målmedvetenheten eller envisheten kan dock sätta käppar i hjulet för mig. Jag vill i bland för mycket och måste stanna upp yoga, meditera och ta en paus i naturen för att fylla på med energi.

Naturen och återhämtningen på landet har alltid funnits nära till hands när allt ”rullat på” för snabbt runtomkring mig. Att komma hem till barndomsgården, få frisk luft och ”bara få vara” har gjort under i perioder i livet.

Träning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det är samma sak där som med meditationen. Träningen fanns med mig naturligt från straten. Jag har alltid rört på mig sedan barndomen, kört in ved, hö och hjälpt till på gården, men inte riktigt tänkt på fördelarna med kroppsarbete och frisk luft. Nu har jag en lång erfarenhet av träning i alla dess former. Jag har bland annat genomfört den svenska klassikern (Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet). New York och Stockholm Marathon var härliga lopp! Längdskidor och bodypump är andra favoriter. Här har jag i perioder pressat mig för hårt med träning och då har yogan och mindfulnessen stoppat mig att springa ytterligare en mil till när kroppen säger ifrån. I bland har min vilja och envishet tagit över och jag har inte märkt att jag varit övertränad och behövt vila. Nu med daglig yoga och mindfulnessverktyg känner jag av min kropp och mina behov på ett helt annat sätt än tidigare.

Jag vill nu inspirera andra att ta en paus, yoga/meditera, andas, känna sin kropp, höra sina tankar och rikta sitt fokus inåt. Kanske kan jag hjälpa dig att komma åt just din ”kärna” och få dig att hitta ”hem”. Eller för den del fortsätta på den väg du redan är på om allt känns rätt och bra. Kanske har du en ouppfylld dröm som du aldrig har tid att förverkliga eller så har du för mycket runtomkring dig för att hinna känna efter hur du mår. Ett första steg kan vara att stanna upp yoga eller meditera för att bli medveten om vad som försiggår runtomkring dig. Är du på väg åt rätt riktning i livet? Hur vill du spendera dina vardagar? Och med vilka personer? Har du bra människor runtomkring dig som ger energi eller tar de enbart? Stöttar eller motarbetar dina nära dig? Kanske är det dags att så ett frö och ta ett steg i din rätta riktning, eller se till att du fortsätter dit du är på väg. Jag vill inspirera till att stanna upp, stänga av skärmar och tänker efter. Lever jag det liv jag vill och vad händer om jag faktiskt dör i morgon. Har jag levt så som jag velat?

Jag ångrar inget jag gjort. Att jag skulle läsa vidare till ekonom och arbeta inom det var vid den tidpunkten självklart och har varit väldigt lärorikt och roligt. Dock har jag hela mitt liv känt ett stort behov av att hämta kraft med hjälp av yogan, meditationen och naturen. Utan dessa tre delar kan jag inte leva. Så nu efter 15 år i ekonomi- och finansvärlden på heltid har jag ändrat riktning och satsar numera mer på det jag tidigare haft som hobby och det som jag brinner för: Att hjälpa andra att hitta mindfulness och yogans många fördelar.

Utbildning och erfarenhet:

Mindfulnessinstruktör

Yogainstruktör

Andningsinstruktör

Instruktör på Sats

Instruktör på Medley

Simlärare

Har genomfört ett antal föreläsningar, klasser, kurser och event. Individuellt och i grupp. Jag lämnar gärna referenser!

%d bloggare gillar detta: